SosyalKafa

Bu gece 21.00-23.00 arasında #LGBTİleriçinÖzgürİnternet kampanyası…

internetlgbt

LGBTİ’ler özgür internet için Twitter’ı sallayacak!

Perşembe, 26 Kasım 2015
Haber: Kaos GL

Kaos GL, internette LGBTİ’lere dönük sansüre karşı yarın (27 Kasım Cuma) 21.00-23.00 arasında #LGBTİleriçinÖzgürİnternet hashtag’iyle sosyal medya eylemine çağırıyor.

 

İnternette LGBTİ birey, örgüt ve sitelere yönelik sansürün her geçen gün artması 27 Kasım Cuma günü 21.00-23.00 saatleri arasında Twitter’da protesto edilecek. Kaos GL’nin çağrıcısı olduğu kampanyanın hashtag’i #LGBTİleriçinÖzgürİnternet.

Kaos GL, sosyal medya eylemiyle internette LGBTİ’lere dönük sansür, ifade özgürlüğünün engellenmesi ve şiddet hikayelerini paylaşmaya ve “LGBTİ’ler için internette özgürlük istiyoruz” demeye çağırıyor.

LGBTİ’lerin İnternet Yoluyla İfade Özgürlüğü raporu

Geçtiğimiz günlerde “LGBTİ’lerin İnternet Yoluyla İfade Özgürlüğü” raporunu yayımlayan Kaos GL; LGBTİ birey, örgüt ve içeriklere yönelik engellemelere ve baskılara dikkat çekmiş, durumun giderek LGBTİ’lere aleyhine işlediğini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Avukat Yasemin Öz’ün hazırladığı rapor LGBTİ’lerin İnternet yoluyla engellenen ifade özgürlüklerine dikkat çekerken, örnek vakalarla durumun vehametini de gözler önüne seriyor.

Bu yasaklamalara ve engellemelere dikkat çekmek isteyen Kaos GL tüm LGBTİ’leri, insan hakları örgütlerini ve hak savunucularını yarın akşam kampanyaya destek olmaya çağırıyor.

#LGBTİleriçinÖzgürİnternet hashtagini kullanarak atacağınız tweetlerle katılabileceğiniz Twitter kampanyası 27 Kasım Cuma akşamı 21.00-23.00 saatleri arasında Twitter üzerinden gerçekleşecek.

LGBTİ’lerin İnternet Yoluyla İfade Özgürlüğü raporunu şuradan okuyabilirsiniz.

#LGBTİleriçinÖzgürİnternet Tweetleri

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım