SosyalKafa

Youtuber İlayda Oymak: “En önemlisi doğal olmak”

Merhaba! Ben İlayda Oymak. 23 yaşındayım. Ankara’da doğdum ve büyüdüm. Liseyi de ODTÜ Koleji’nde okudum. Üniversite için İstanbul’a geldim ve şu anda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Televizyon Haberciliği ve Programcılığı okuyorum. Okulumla beraber youtube kanalımı da yürütüyorum. Aralık 2015’ten beri youtube kanalımda içerikler üretiyorum.

1. Blogger (blog açmaya/youtube kanalı açmaya) olmaya nasıl ve ne zaman karar verdin? 

Aslında bu hiç aklımda yoktu. Youtube bile izlemezdim o zamanlar. Erkek arkadaşım beni Youtube kanalı açmaya çok teşvik etti. Ben de denedim ve ilk başlarda hiç beklemediğim kadar çok izlendim. Bu da beni motive etti ve devam ettim.

Youtuber İlayda Oymak.

2. Karşılaştığın zorluklar neler? 

Bir video çekip yayınlamak aslında sandığınız kadar kolay olmuyor. 10 dakikalık bir video çıkarmak bazen saatler ya da günler sürebiliyor. Ben de video çekerken zaman zaman zorluklar yaşıyorum. İçime sinmeyen noktalar oluyor o zaman video boşa gidiyor yeniden çekiyorum. Markalar ile işbirliği yapmaya başladığınızda bazen sizden beklentilerini açıkça belirtmiyorlar. Sonra da videoyu değiştirmemi istiyorlar. Bu tarz zorluklar yaşıyorum.

3. Takipçilerinden olumsuz mesajlar alıyor musun? Bu seni nasıl etkiliyor?

Evet, olumsuz mesajlar da olumsuz yorumlar da alıyorum. İlk başta böyle şeylere alışkın olmadığım için onlara cevap veriyordum, tartışmaya giriyordum. Bu durum daha çok tepki alıyordu. Bazen sabah uyanır uyanmaz olumsuz yorumları okuduğumda ise enerjim düşüyordu. Şimdi ise hiç umursamıyorum, cevap da vermiyorum.

4. Sosyal medya senin için ne anlama geliyor? Sosyal medyayı kendin tanımlarsan nasıl tanımlarsın?

Bana göre sosyal medya; kendimi, hayatımı, zevklerimi yansıtabildiğim, dünyaya açabildiğim bir alan. Tabii izin verdiğim ölçüde.

 

5. İçeriklerini üretirken nelere dikkat ediyorsun? Neye göre seçiyorsun? 

O an gündemimde ne varsa, ya da gösterecek ilginç bir şeyler varsa öncelikle o konuda video çekiyorum. Bazen de Youtube’da dönem dönem bazı içerikler popüler olabiliyor. O konularda video çekiyorum.

6. İlham aldığın kişiler var mı?

Yok.

7. Bugünlerde herkesin bu kadar yönelmeye başladığı bir alanda farkını nasıl ortaya koyuyorsun?

Her zaman kendim olarak çünkü en önemlisi doğal olmayı başarmak. Yani ben böyle konuşursam insanlar ne der ne düşünür diye düşünmeden, yapmacık olmadan video çektiğim için farkımı ortaya koyduğumu düşünüyorum. Kimi videolarım bu yüzden çok tepki aldı ama ben bu çizgide devam ettim.

8. İleride bu blog üzerinden hedeflerin ve planların var mı? Kısaca bahseder misin?

Planlarımı hiçbir zaman Youtube üzerinden yapmadım ama tabii ki gün geçtikçe abone sayımın artmasını ve markalarla daha çok iş birlikleri yapmayı ve Youtube camiasındaki çevremi genişletmeyi hedefliyorum. 🙂

Büşra Köroğlu

Büşra Köroğlu

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım