SosyalKafa

Mert Şancı hazırladı: Üç Büyüklerin Sosyal Medyadaki Varlıkları (Galatasaray) (1)

Üç Büyüklerin Sosyal Medyadaki Varlıkları

 

Teknoloji çağına girmemizle birlikte, ülkemizdeki büyük spor kulüpleri ve onlara gönül vermiş taraftarlar da bir çok teknolojik yeniliği kullanarak kendilerini geliştirmişlerdir. Eğer üç büyük kulübe bakacak olursak ağırlıklı olarak internet siteleri, IOS uygulamaları ve farklı twitter hesaplarını bulabiliriz. Sizlere bu yazı dizisinde üç büyüklerin sosyal medyadaki site, hesap ve uygulamalarını aktaracağım. İlk yazıma Galatasaray’ın sosyal medyadaki varlığıyla başlıyorum.

 

Galatasaray’ın resmi internet sitesi www.galatasaray.org , kulüple ilgili bütün resmi açıklamaların olduğu internet sitesi. Kulüp televizyonu olan GSTV’nin internet üzerinden canlı yayın adresi ise www.galatasaray.com .  Buradaki yayın televizyondaki GSTV yayını ile birebir aynıdır. Kulübün Lisanslı ürünlerini satın almak için ise taraftarlar www.gsstore.org üzerinden ücretsiz hesap açarak alışveriş yapabilirler. Galatasaray’ın maçlarını oynadığı Türk Telekom Stadyumu ile ilgili her türlü bilgi ve etkinliğe ise www.turktelekomstadyumu.com adresi üzerinden erişmek mümkün. Galatasaray’ın taraftar grubu olan ultrAslan’ın resmi internet sitesi ise www.ultraslan.com . Resmi internet siteleri dışında sarı kırmızı renklere gönül vermiş taraftarların oluşturduğu çeşitli haber ve forum siteleri mevcut. Bunlar www.rerererarara.net , www.webaslan.com , www.galasozluk.org , www.haber1905.net .

 

IOS işletim sistemleri için kulübün resmi aplikasyonu “Galatasaray SK” kulübün resmi sitesindeki haberlere ve çeşitli spor branşlarıyla ilgili haberlere ulaşılmasını olanak sağlıyor. Aynı zamanda Turkcell’in geliştirdiği “GollerCepte 1905” isimli bir aplikasyon mevcut. Sporx’in Galatasaray taraftarlarına özel geliştirdiği aplikasyonun adı ise “Webaslan – GS 1905 Haber”. Bir de taraftarların geliştirdiği “Galatasaray Gazetesi” adında bir aplikasyon mevcut.

 

Kulübün twitterdaki varlığına gelecek olursak, farklı lisanlarda ve farklı branşlarda kulübün resmi twitter hesapları şöyle;

@GalatasaraySK (Türkçe)

@Galatasaray (İngilizce)

@GalatasarayFR (Fransızca)

@Galatasaray_TTA (Türk Telekom Stadyumu)

@GSBasketbol (Basketbol)

@GSVoleybol1905 (Voleybol)

@GSAtletizm (Atletizm)

@GSSatranc (Satranç)

@GSKKurek (Kürek)

@GSKJudo (Judo)

@GSBinicilik (Binicilik)

@GSTV (GSTV)

@GSTravelorg (GSTravel)

@GSRadyo (GSRadyo)

@GSStore (GSStore)

@GSDergi (Galatasaray Dergi)

@GSYandex

@GSfutbolakademi

@GSbasketakademi

@GSEsports

 

Galatasaray’ın taraftar grubu ultrAslan’ın twitter hesapları ise;

@ultrAslan

@ultrAslanUNI

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım