SosyalKafa

Tamam Özel Tüketim de 469 TL Nedir!!!

Bu sene özellikle konsollara akıl almaz değerde 3 oyun geldi. Bunlar kronolojik olarak God of War, Spider-Man ve Red Dead Redemption 2. Hepsi de çok beklenen, çok özel oyunlardı. Sonunda çıkışlarını üçü de tamamladı. Ancaaaaak, aradaki Euro’nun artmasını fırsat bilen İngilizler yaptılar yapacaklarını. Ortalama 280 TL sularında olan en kaliteli (AAA) oyun fiyatlarını bir anda 469 TL’ye çektiler ve PlayStation Store’da ön siparişte 300 TL olan Red Dead Redemption 2 dahil tüm oyunlar 469 TL oldu.

İngiliz Kurundan Fiyatlarımız  Belirleniyor

Biz bu yazıyı hazırlarken 1 Euro, 6,24 Türk Lirası idi. Ve  AAA kalite yapımlar her zaman 60 Euro’dan piyasaya sürülür. Şu anda hesaplayınca 374,18 Türk Lirası’na tekabül ediyor. Yani neredeyse 100 Türk Lirası fark var. Krizi fırsata çeviren pek çok yer gibi maalesef İngilizler de burada halen tekrar düzenlemeye gitmediler.

Bir Mail Kampanyası ile Sesimizi Duyurduk

Türkiye’nin köklü forum sitelerinden DonanımHaber öncülüğünde bu konu bir mail kampanyasına dönüştürüldü ve PlayStation Avrupa’ya iletildi. Alım gücümüz ve diğer ülkelere göre olan adaletsizlik özellikle altı çizilen nokta oldu ve en azından muhattap olarak kendilerini karşımızda görebildik ve cevap aldık.

“PS Store Türkiye fiyatlarıyla ilgili olarak iletmiş olduğunuz e-postalarınız ilgili kişilere ulaşmıştır. PlayStation Avrupa, e-postalarınızda belirttiğiniz taleplerinizi değerlendirmektedir. İlginiz için teşekkür ederiz.”

Yine Yabancı Kökenli Netflix, Steam Gibi Platformlarda Sorun Yok

Steam’de hala Türkiye’ye özel çok uygun fiyatlar uygulanıyor ve PC oyuncuları herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. İndirim dönemleriyle daha da kârlı oyun fiyatları ile ürünleri dijital kütüphanelerine ekleyebiliyorlar. Veya popüler film – dizi izleme platformu Netflix’i ele alalım. Aylık temel üyelik 15,99 TL, standart üyelik 27,99 TL ve özel üyelik 39,99 TL. Yani, bu fiyatlara en ufak bir zam gelmedi ve aynı şekilde devam ediyor.

Tamam, Elbette Özel Tüketim

Hepimiz biliyoruz ki video oyunları özel tüketimlerden, lüks tüketimlerden birisi. Yani hayatımızda oyun oynamadan da yaşayabiliriz. Ama bunu çok seven kitleye yazık değil mi? Bir öğrencinin yıllardır heyecanla beklediği bir oyunu almasının neredeyse imkansız olması yazık değil mi? Düşünün, yıllarca harçlıklarını biriktirmiş ve PS4 almış. Ancak şimdi heyecanla beklediği oyun Red Dead Redemption 2’ye ulaşmak için belki yine aylarca harçlık biriktirmesi gerekecek. Ve değmez! İstersen dünyada en çok beklediğin video oyun olsun. Hiçbir oyun 469 TL olacak kadar değerli olamaz.

Yarı Fiyat İçin PSN Kardeşliği

Bunu bilmeyen veya kullanmayan çok kişi vardır. PS4 sahibi bir arkadaşın, kuzenin falan varsa ve oyun zevkleriniz yakınsa PSN kardeşliği kurup tüm oyunları yarı fiyata oynayabilirsiniz. Onun hesap bilgileriyle siz giriş yapıp “Birincil PSN hesabı yap” diyeceksin ve kendi hesap bilgilerinle o giriş yapıp “Birincil PSN hesabı yap” diyecek. Böylece senin kütüphanende yer alan oyunu o da indirip oynayabilecek. Birincil hesabı, arkadaşınızın hesabı yapmanın sebebi de, ikincil hesap olarak kendi hesabından girince de oyunu oynayabilecek olman. Ve bu tamamen yasal bir kardeşlik türü. PS’ın asla karşı çıkmadığı bir durum. Yeter ki güveneceğiniz kişiyi iyi bilin, hesabını ele geçirmeye çalışmasın.

Günün Sonunda…

Geldik kıssadan hisseye. PSN kardeşliği yapıp tüm oyunları ortak alsan bile 234,50 TL’yi gözden çıkarmak gerekecek. Ve bunu her zaman yapabilecek şartlara sahip olamamak çok doğal. Umuyoruz ki, imza kampanyasının olumlu sonuçlarını hızla görürüz. Evet, oyun oynamak lüks bir tüketim ancak düzgün bir psikoloji için bazen beslenme, barınma ve giyinmeden fazlası gerekebiliyor.

Emre Sevimbige

Emre Sevimbige

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.247 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım