SosyalKafa

CoroWarner, Koronavirüs Salgınının Yayılım Hızını Düşürmeyi Amaçlayan Uygulama

CoroWarner ve amacı Covid-19 için testi pozitif çıkmış kişi ile herhangi bir açık ortamda geçmişte sosyal etkileşime girmişseniz sizi anlık ve anonim olarak uyaran; sonrasında da sizin mevcut durumunuz ile etkileşime girme seviyeniz doğrultusunda otonom tavsiye yönlendirmesi yapan ve bulunduğunuz konuma göre en uygun pandemi hastanesini size gösteren bir mobil uygulamadır.

Program anonim olarak kullanılmakla birlikte sistemi kullanabilmeniz için sadece yaşınızı, kronik hastalık durumunuzu ve son 15 gün içinde yurtdışında bulunma durumunuzun verilerini vermeniz yeterli olmaktadır.

Böylelikle Vatandaşlar için;

Kendi süreçlerinin kontrol yönetimini sağlayabilmeleri, efektif ve seri aksiyon alabilmelerini hedefliyoruz.

Aynı zamanda kamu kuruluşları için;

Yaratılacak sistem sadece Covid-19 için değil ileride cereyan edebilecek başka salgınlar ve hatta başka kamu ihtiyaçları için de bir arka plan aksiyon stratejisi aracı olarak kullanılabilecektir. Geliştirilecek olan teknik sistem kamu kurumlarının süreç yönetimini de daha hassas bir şekilde yönetebilmesini sağlayacaktır. (Persona ve Konum bazlı)

Açıkçası birçok pozitif geri bildirim aldık ve gerek vatandaş kanalında gerekse de sağlık çalışanları tarafında gayet olumlu şekilde karşılandık ve artık vizyon olarak yarışmada yarışmıyoruz çünkü aslında sözde yarıştığımız ekiplerin salgın süreci yönetimlerine katkıda bulunmak adına da bu değeri yaratmak istemekteler.

Kaynak:

Bediz Saylam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım