SosyalKafa

İstediğinizi ”Ctrl+C” ”Ctrl+V” yapmaya ne dersiniz?

Artırılmış gerçekliğin ilerde hayatımızda büyük kolaylıklar sağlayacağının örneklerinden biri olan AR Cut&Paste uygulamasından bahsetmek istedik.
Yazılımcı ve tasarımcı Cyril Diagne Twitter hesabı üzerinden tanıttığı yeni yazılımı ile gerçek nesneleri telefon aracılığı ile saniyeler içinde sanal ortama aktarabilirsiniz. AR Cut&Paste adını verdiği uygulamanın detaylarını bir tweetler serisi şeklinde adım adım anlatmış.

Photoshop üzerinde çalışırken kullanmak istediğiniz nesnenin en iyi halini bulmaya çalıştığınızı, onu alıp kırpıp, kenarlarını mükemmelleştirmeye harcağınızın süreyi düşünün. Peki, istediğiniz nesne tam olarak önünüzdeyse, onu ekrana taşıyabilmek güzel olmaz mıydı? Pek çok kişinin özellikle de tasarımların işine yarayacak bu uygulama temel olarak gerçek hayattaki herhangi bir nesneyi sanal ortama aktarmanıza yardım ediyor. Uygulama ile görüntülediğiniz nesneyi makine öğrenme sayesinde algılıyor. Sonrasında fotoğrafını çektiği nesneyi saniyeler içinde arka plandan ayırıyor. Telefonunuzda oluşan görüntüyü yine makine öğrenme sayesinde photoshop’a aktarabiliyor.
GitHub üzerinden erişime açılan uygulama hakkında daha detaylı bilgi isterseniz, Cyril Diagne’nin twitter hesabına göz atabilirsiniz.

Elif Beyazoğlu

Elif Beyazoğlu

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım