SosyalKafa

‘Liberal demokrat dünya, söylemi nefrete varan Trump’a ancak başkanlığı bittikten sonra tahammül edemez hale geldi’ – Sputnik Türkiye

İlk kez bir ABD liderinin hesabı Twitter tarafından askıya alındı. Doç. Dr. Saka sosyal medyadaki tekelleşmenin Trump üzerinden tartışılmasını ‘talihsizlik’ olarak nitelendirdi ve ekledi: Liberal demokrat dünya, neredeyse nefret söylemi içerisinde olan Trump’a ancak başkanlığı bittikten sonra tahammül edemez hale geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın düzenlediği miting sonrası Kongre binasının işgal edilmesi ve can kayıplarına varan şiddet olaylarının yaşanmasının yankıları devam ediyor. En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter ‘şiddeti kışkırttığı’ gerekçesiyle hala ABD lideri olan Trump’ın hesabını süresiz olarak askıya aldı. Sadece Trump’ın değil, onunla bağlantılı hesapları da askıya almakla kalmayan Twitter, öyle ki Fransız milletvekili Joachim Son-Forget’in kullanıcı adını ve fotoğrafını Trump ile değiştirip paylaşım yapmasının ardından, milletvekilinin hesabını da askıya aldı.

Aynı zamanda Trump’ın seçim kampanya ekibinin de hesabını engellendi ve Trump taraftarlarına ait ‘The Donald’ adlı Discord sunucusu da şiddeti kışkırttığı gerekçesiyle kapatıldı. Kongre işgaliyle başlayan bu süreç adeta Trump’ın sosyal medyadan aforoz edilmesine neden oldu.

Kaynak: ‘Liberal demokrat dünya, söylemi nefrete varan Trump’a ancak başkanlığı bittikten sonra tahammül edemez hale geldi’ – Sputnik Türkiye

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım