SosyalKafa

Başvurular devam ediyor: “STS Türkiye Bilim, Teknoloji ve Toplum Kış Okulu 2024”

STS Türkiye Bilim, Teknoloji ve Toplum Kış Okulu 2024

Yer / Venue: İstanbul Bilgi Üniversitesi, santral kampüsü

Düzenleyenler / Organizers: Erkan Saka, Melike Şahinol, Şafak Kılıçtepe, Emine Öncüler Yayalar, Arsev Umur Aydınoğlu

*Dersler Türkçe veya İngilizce (bk. sunum başlığı)  olarak yapılacaktır. / The lectures will be held in Turkish or English (see lecture title).

 

STS Türkiye Bilim ve Teknoloji Çalışmaları (STS Türkiye) Araştırma Ağı, ülkemizde Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanında araştırma ve eğitim faaliyetlerini teşvik ederek alanın görünürlüğünü ve yaygınlığını artırmak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir. STS Türkiye Kış Okulu, STS alanının temel teorik çerçevelerini, önemli kavramlarını ve ilgili tartışmalarını alana giriş düzeyinde aktarmak gayesiyle, ilki 2019 Ocak ayında Orient-Institut İstanbul’un desteğiyle İstanbul’da,  sonrakiler sırasıyla Bilkent Üniversitesi, ODTÜ Tasarım Fabrikası ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü, Orient-Institut İstanbul desteği ile düzenlenmiştir.

Altıncı STS Türkiye Bilim, Teknoloji ve Toplum Kış Okulu, 24-26 Ocak 2024 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesinde gerçekleştirilecektir. Üç gün sürecek olan eğitim boyunca, farklı disiplinlerden araştırmacı ve akademisyenler STS ile ilgili kuramsal ve metod dersleri verecektir. Bununla birlikte, programda katılımcıların araştırma konularının tartışılmasına da yer ayrılacaktır.

Gün boyu STS alanına dair pek çok farklı konunun ele alınacağı eğitim yüz yüze olacaktır ve ücretsizdir.

Katılmak isteyenler başvurularını buradaki form üzerinden gerçekleştirebilir. Başvuru alımı 14 Ocak 2024‘te sonlanacaktır. Yapılan başvuruların hepsi hakem değerlendirmesinden geçmektedir. Kontenjanımız sınırlıdır. Kış okuluna katılımın ön koşulunu STS alanı ve eğitimine duyulan ilginin gösterilip gerekçelendirilmesi oluşturmaktadır. Katılmaya hak kazanan öğrenciler 17 Ocak 2024’de websitemizde duyurulacaktır.

Sorularınızı info@ststurkey.net adresi üzerinden bize iletebilirsiniz.

Ders programı ve eğitmen listesini yakında STS Türkiye sitesinde bulabilirsiniz.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım