SosyalKafa

Çağla Urgancı yazdı: “Formula 1 Drive To Survive”

Formula 1 Drive To Survive

Netflix 2019 yılında “Formula 1: Drive To Survive” adlı belgesel dizisini tüm motor spor severlerin beğenisine sundu. Aslında sadece motor spor severler için demem yanlış olacaktır çünkü motor sporun dışında kalan kitleyide yıllar içinde fazlasıyla içine aldığını rahatça söyleyebilirim. Belgesel, izleyenleri dünyanın en prestijli motor sporlarlarından biri olan Formula 1’in perde arkasına götürüyor. Takım garajlarından sürücü kabinlerine kadar Formula 1’in iç işleyişine daha önce eşi görülmemiş bir bakış sunuyor ve sporun kalbinde yatan yoğun rekabeti ve dramayı gözler önüne seriyor.

Dizi günümüz itibariyle toplam 5 sezon yayınlandı. Her sezon on bölümden oluşuyor ve sezon öncesindeki Formula 1 sezonunu anlatıyor. Her bölüm farklı takım ve farklı pilotlara yoğunlaşılıyor. O sezon yaşanan büyük kazalar, tartışmalar tüm detaylarıyla gözler önüne seriliyor. F1 hayranlarına pistin hem göz önünde hem de arka perdede neler olup bittiğine dair bilgiler veriliyor. Çoğunlukla Formula 1  pilotları, takım personeli ve gazetecilerle yapılan röportajları içeriyor. İzleyicilere, röportajlar aracılığıyla, farklı kişilikleri ve hedefleri olan, hayatın her kesiminden insanları bir araya getiren Formula 1’in bir spordan daha fazlası olduğunu etkileyici bir şekilde anlatılıyor. Ayrıca sürücüler sadece sporcu olarak değil, özel hayatları ile de belgeselde yer alıyorlar. Formula 1’in bir sonraki şampiyonu olma hayallerinin peşinden koşarken, kişisel hikayeleri ve yoğun baskı içindeyken yaşadıkları duygu değişimlerini her bölümde görmek mümkün. Belgesel aynı zamanda sürücüler ve takımlar arasındaki yoğun rekabeti, pilotların üzerindeki baskıyı, yönetimin yüksek riskli karar alma sürecini belgeliyor.

“Drive To Survive”ın en büyüleyici yönlerinden biri, belgeselin yapımcılarının takımlara ve sürücülere erişim düzeyi oluyor. Netflix kamera ve mikrafonlarını genellikle takım garajlarının en özel alanlarında bulunduruyor ve takımın stratejik tartışmalarını, bireysel sürücülerin yetenek ve kararlılıklarını ve bu inanılmaz sporun bir parçası olmanın getirdiği yoğun duyguları kaydediyor. Genellikle gizemle örtülü olan F1 sporu bu belgesel ile gizem örtüsünü 2019’dan bu yana kaldırıyor.  Belgeselin bir araya getirilme şekli, anlatı yapısı ve sağladığı inanılmaz derinlikteki hikayeler ile bu sporla ilgili bilgi düzeyiniz ne olursa olsun sizi kesinlikle büyüleyecek.

 

Sonuç olarak, Netflix’in “Formula 1: Drive To Survive” belgeseli, Formula 1 hayranları ve heyecan verici, yüksek tempolu spor belgeselleriyle ilgilenen herkes için mutlaka izlenmesi gereken bir belgesel dizi olmuş diyebiliriz.

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım