SosyalKafa

İpek Ündeğer yazdı: 2022 YILINDA ‘EN GÜZELLER’ OLARAK SEÇİLEN TÜRK KADIN OYUNCULARIMIZ

Herkese selam!!! Hepimizin az ya da çok fark etmeksizin dizilere veya filmlere ilgisi vardır bazılarımız yabancı dizileri veya filmleri seyretmeyi daha çok severken bazılarımız da türk yapımını tercih ediyoruz. Bu zamana kadar ses getiren çoğu diziyi izlemişimdir diye tahmin ediyorum yani güvenilir ellerdesiniz merak etmeyin:)

Bazı insanlar, türk dizilerini veya filmlerini izlemeyi tercih etmez hatta sevmezler de ama benim gibi seven ve takip eden insanlar da var elbette… Bugün bahsetmek istediğim konu Hangi Türk Kadın oyuncuları 2022 yılında parladı? Hangi dizileriyle ses getirdiler? Bu tür soruları cevaplayarak güzel bir blog yazmak istiyorum.

Hadi başlayalım…

 

 

10- BEREN SAAT

Beren Saat’i ilk olarak tahmin ediyorum ki hepimiz Aşk-ı Memnu’dan tanıdık. Ay ne güzel diziydi o… Neyse:) Aşk-ı Memnu’ dan tam 12 yıl sonra ikinci kez Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat bir proje ile birlikte projeye başladılar.

 

 

9-Öykü Karayel

Öykü Karayel hem güzelliği ile hem de Kalp Atışı, Kaderimin Oyunu, Kuzey Güney, Bir Başkadır… gibi dizi ve filmlerde oyunculuğu ile de insanların dikkatini çekmiştir. Bir tavsiye benden size Bir Başkadır dizisini izleyin Netflix de var.

 

8-Aslı Tandoğan

Muhteşem Yüzyıl’ın meşhur Kösem Sultanı… Aslı Tandoğan, Muhteşem Yüzyıl ile daha tanınır ve bilindik simalar arasına girmiştir. Dudaktan Kalbe, Kabadayı, Kösem gibi projelerde yer almıştır.

 

7-Özge Törer

Kuruluş Osman dizisinde ‘Rabi’a Bala Hatun’ karakterine hayat veren güzel oyuncu listenin yedi numarası oldu. Henüz 24 yaşında olan Özge Törer kariyerine sıkıca sarılarak Kristal Küre Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödülünü de almıştır.

 

6-Burcu Biricik

Kanal D de reyting rekorları kıran Camda ki Kız Nalan rolü ile herkesin hayran olduğu oyuncular arasına girmiştir. Bu diziden önce Kuzgun, Beni Böyle Sev, Fatma gibi dizilerde de yer almıştır. Bunun yanında bazı ünlü markaların da reklam yüzü olarak son zamanlarda ününe ün katmıştır.

 

5-Ebru Şahin

Ebru Şahin, doğallığı ve profesyonel oyunculuğu ile beğenilen kadın oyuncular arasında yer almaktadır. Hercai dizisiyle daha da ünlenen Ebru şahin emin adımlarıyla kariyerinde yürümeye devam ediyor.

 

4-Özge Gürel

‘Kiraz Mevsimi’ dizisinde Serkan Çayoğlu ile başlayan set aşklarını evlilikle taçlandıran Gürel, listenin dört numaralı ünlü seçildi. Bunun yanında Özge Gürel, Dolunay, Bay Yanlış, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerde de oynamıştır.

 

3-Elçin Sangu

‘Kiralık Aşk’ dizisi ile insanlar arasında tanınmaya başlamıştır. Bu dizi ile gönülleri fetheden Elçin Sangu, Çöp Adam, Çarpışma, Bir Aşk Hikayesi dizilerinde de yer almıştır.

 

2-Demet Özdemir

Son zamanlarda Oğuzhan Koç ile boşanma haberlerinden ziyade konuşulması gerekenin Demet Özdemir’in oyunculuğu olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Demet Özdemir, Erken Kuş dizisinde Can Yaman ile rol arkadaşlığı yaparak daha da dikkat çekmiştir. Bunun yanında, Adım Farah, Doğduğun Ev Kaderindir, Dünyayla Benim Aramda gibi ünlü dizi ve filmlerde de oyunculuk yapmıştır.

 

1-Hande Erçel

Listenin bir numarasında son zamanların parlayan yıldızı Hande Erçel var. Hande Erçel son zamanlarda instagram paylaşımları olsun yer aldığı dizilerde ki performansları olsun oldukça hem kızların hem de erkeklerin göz bebeği haline gelmiştir. Sen Çal Kapımı, Halka, Azize gibi dizilerde oyunculuğu ile Magazin dünyasının gündemden düşmeyen ismi Hande Erçel, İspanya, Türkiye, İtalya, Brezilya gibi birçok ülkeden kullanılan oylarla listede birincilik koltuğuna oturdu.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım