SosyalKafa

Deniz Atilla Öcal yazdı: “UEFA Champions League Final”

Source: UEFA

Şampiyonlar Ligi finali bu yıl İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanacak. Büyük heyecan 10 Haziran 2023’te yaşanacak ve tüm dünya bu karşılaşma için gün saymaya başladı.

Bu yıl karşı karşıya gelecek takımlar ise İngiltere’den Manchester City ve İtalya’dan Inter oluyor. Bundan tam 18 yıl önce, yine İstanbul’da ve yine Atatürk Olimpiyat Stadyumunda İngiltere’den ve İtalya’dan takımlar karşı karşıya gelmiş, unutulmaz anlar bırakmışlardı. Tesadüfler silsilesi devam ediyor olsa gerek ki bu sene de aynı ülkenin iki büyük takımı karşı karşıya gelecek.

Bu finalin ülkemiz için önemi ne olur?

Şampiyonlar Ligi tüm dünya tarafından izlenen ve günümüzde en fazla izleyiciyi televizyonlara taşıyan organizasyon olmuştur. Televizyonlarda yansıtılacak İstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadyumunun güncel haliyle hem ülkemize gelecek turistik gezileri arttırabilir hem de Türkiye Süper Ligi için önemli reklam içeriği taşıyabilir.

Yani, bu organizasyon yalnızca futbol karşılaşması değil adeta bir kültür şöleni olacağı kesin. Buna ev sahipliği yaptığımız için tekrar kendimi oldukça heyecanlı hissediyorum ve karşılaşmayı iple çekiyorum.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali ev sahipliğini yapmak Türkiye’ye ne kadar gelir getirir?

Araştırmalara göre 10 Haziran’da oynanacak maçın Türkiye’ye cuma-pazar günlerini kapsayan üç günlük dönemdeki yaklaşık getirisi 75 milyon Euro’ya ulaşacak.

İki takımdan biri olan Inter bu kupayı üç kez müzesine götürmeyi başarırken Manchester City ise henüz bu kupayı kazanma başarısını elde edemedi. Uzun süredir Şampiyonlar Ligi arenasında yer edinmeyi başaramayan İtalyan takımları mı kupayı kazanacak yoksa yıllardır art arda Premier Ligi fetheden fakat Şampiyonlar Ligi kupasını henüz kazanamayan İngilizler mi kazanacak? Bu karşılaşma her insana hitap edebilecek mücadeleyi barındıracağını herkes öngörüyor.

Ayrıca her iki takımda da Türk bir insanın olması ve hem de Şampiyonlar Ligi Finalinin İstanbul’da olması Türk halkını daha çok heyecanlandıran bir diğer faktör. Manchester City’den İlkay Gündoğan ve Inter’den Hakan Çalhanoğlu.

10 Haziran 2023’te, iki takımın da rengi olan mavinin hangi tonunun kazanacağını göreceğiz, koyu mavi mi yoksa açık mavi mi?

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım