SosyalKafa

Zeynep Çolak yazdı: “TÜRKİYE’Yİ SARSAN DİZİ YALI ÇAPKINI”

Herkese Merhaba!!! 23 Eylül 2022’de yayınlanmaya başlayan  Yalı Çapkını dizisi başladığı günden itibaren bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Başarılı oyun kadrosu Afra Saraçoğlu , Mert Ramazandemir ve Beril Pozman gibi bir çok değerli sanatçılar oynamaktadır.Ferit ve Seyran’ın zorla evlendirilmesi ve sonrasındaki birbirlerine olan uyumları ,artan aşkları diziye reyting rekorları kırdırdı.Yalı Çapkını aynı zamanda da gerçek bir hikayeden esinlenerek yazılmıştır Gülseren Budayıcıoğlu’nun bir danışanının bir hikayesinden uyarlandığı söyleniyor.Romantik,dram türünde bir dizi olan Yalı Çapkını,Burcu Alptekin yönetmenliğini,senaristliğini de Mehmet Barış Günger yapmaktadır.

Yalı Çapkını’nın benim favorim haline gelmesinin sebebi gerçek bir hikayeden esinlenmiş olması ve bir çok aşk dizisinden farklı olması beni çok etkiledi çünkü çoğunlukla hep aynı tür aşk dizileri izlemekten sıkılmıştım ama Yalı Çapkınıyla birlikte Cuma günleri program yapmayıp heyecanla ekran başında Yalı çapkınını bekliyorum.

Dizinin başlangıcı? Gaziantepli olan Halıs Aga ‘nın torunu Ferit Korhan’ı ,Suna’yı istemeye gitmesiyle başladı bütün hikaye ancak her şey o kadar kolay olmadı. İsteme gününde Suna kahveleri yere dökünce heyecanlanıp kahve servisini kız kardeşi Seyran yapmak zorunda kalmıştır  bu sırada Seyrandan etkilenen Ferit ,Seyran’la evlenmek istediğini annesine söylemiştir ve bu sayede Suna’yı değil Seyran’ı istemişlerdir ancak Seyran’ın sevgilisi vardır ve Seyran büyük bir şoka girer ve sevgilisine yani Yusuf ‘a ‘kaçalım’ der ama Yusuf korkar çünkü Korhan ailesi çok kalabalık ve köklü bir ailedir ve Seyran’nın fikrini geri çevirir ve Seyran babasının zoruyla evlendirilir ve İstanbul’a taşınır. Çok zor bir evlilik geçirir çünkü Ferit’in bir de kız arkadaşı vardır (Pelin) ve o kadar çapkındır  ki Ferit karısı olmasına rağmen çapkınlıkları bitmiyordur dizi boyunca ta ki dizinin son bölümlerine kadar şuan birbirlerine çok aşıklardı  ama bu seferde aileler karşı çıkıyo. Yani anlayacağınız çok zor bir aşk maalesef .

 

 

Son olarak demek istediğim Yalı çapkını iki farklı ailenin evlendirilmesiyle başlayan zor bir aşk hikayesidir son bölümlerde kalbim kırılsada Ferit’in abisinin ölmesiyle , Ferit ve Seyran’nın boşanması ama hala birbirlerini çook sevmeleri gibi… Yinede herkese tavsiye ediyorum pişman olmayacağınıza da söz veriyorum başlamayanlar için ve nasıl başlıycam çok uzun diyenler için sezon finali de geliyor rahatça bütün yaz izleyebilirsiniz sıkılmadan.Teşekkürler.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım