SosyalKafa

İpek Ündeğer yazdı: “Sağlıklı Beslenme ile Sağlıklı Gelecek”

 

Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek, enerjik ve dengeli bir yaşam için temel ihtiyaçlardan biridir. Ve bu, doğru beslenmeyle başlar. Sağlıklı bir beslenme düzeni, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri alarak sağlığımızı korumamıza yardımcı olur.

Bu yazımda, sağlıklı beslenme ile ilgili pratik, tercih edilebilir öneriler sunacağım.

1.Dengeli Beslenme

Beslenme konusunda daima dengeli olmak ruh ve beden sağlığı için çok önemlidir.

Dengeli bir öğün için tabağınızı protein kaynağı (et, tavuk, balık, baklagiller), kompleks karbonhidratlar (kepekli tahıllar, sebzeler), sağlıklı yağlar (zeytinyağı, avokado) ve renkli sebzelerle doldurmalısınız.

 

 

2.Şeker ve İşlenmiş Gıdaların Sınırlandırılması

İhtiyacımız olan şekeri, taze meyvelerden almamız sağlığımızı olumlu yönde etkileyecektir, rafine şekerler hayat kalitemizi düşürecek hastalıklara yol açabilmektedir. Gazlı içeceklerden uzak durulmalı, bunlar yerine, su, bitki çayı veya taze sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir.

 

 

 

 

3.Sebze ve Meyve Tüketimi

Yeşil yapraklı sebzeler, turuncu sebzeler (havuç, tatlı patates) ve çilek, mürdüm eriği gibi renkli meyveler sağlığınızı destekleyecek önemli besin kaynaklarıdır. Renkli meyve ve sebzelerin her birinin birbirinden farklı ve mucizevi faydaları vardır. Bu sebeple öğünlerinizde bu meyve ve sebzelere sık sık yer vermenizi öneririm.

 

 

 

 

4.Tam Tahıllar

Kepekli tahıllar (kepekli ekmek, esmer pirinç, yulaf ezmesi) daha fazla lif, vitamin ve mineral içerir ve tokluk hissi sağlar. Bu sebeple, rafine tahıllar yerine tam tahılları günlük hayatımızda tercih etmeliyiz.

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım