SosyalKafa

Özel Haber | İtalya kaynakları: “İtalya’da gazetecilerin yurt dışı ziyaret ücretini başbakan ve belediyeler ödemiyor”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun İtalya ziyareti sırasında 36 gazetecinin masraflarının İBB tarafından karşılanmasının ardından konuyu İtalya kaynaklarına da sorduk. Kaynaklar, İtalya’da yurt dışı ziyaretlerinde başbakan ve belediyelerin gazetecilerin ücretlerini ödemediğini söyledi.

2027 yılında İstanbul’da düzenlenecek olan Avrupa Olimpiyat Oyunları’nın imza töreni için Roma’ya giden Ekrem İmamoğlu’na eşlik eden aralarında Barış Pehlivan, İsmail Saymaz ve Nevşin Mengü’nün de bulunduğu 36 gazetecinin masrafları İBB tarafından karşılandı.

İBB’nin bu kararına vatandaşlar sosyal medyada yoğun tepki gösterdi. Sosyal medyada konuya ilişkin açıklamada bulunan LDP eski Genel Başkanı Cem Toker, “45 kişilik gazeteci heyetinin özel kiralık uçuşla Roma’ya götürülmesine yönelik yapılan eleştirilere Ekrem İmamoğlu beyden tek kelime açıklama geldi mi? Duyan var mı? Yoksa o da saray gibi “siz kimsiniz ki size hesap vereceğim” havasında mı? Tanrı kurtarıcıdan korusun” dedi.

Gelen tepkilere yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, etik kurallar üzerinden eleştirileri dinlediklerini belirtti. İmamoğlu, “Bir eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakine yapmayız ama ilk kez yapıyoruz” diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ise gazetecileri evrensel gazetecilik ilkelerine uymaya davet etti. 

Peki İtalya’da belediyelerin yurt dışı ziyaret programlarına giden gazetecilerin ücretlerini kim karşılıyor? Konuyu İtalya kaynaklarına sorduk.

İtalya kaynakları, belediyelerde böyle bir bütçenin hiçbir zaman öngörülmediğini ifade etti. Yine aynı kaynaklar, Papa ile yurt dışına giden gazetecilerin aşırı miktarda ücret ödediğini de paylaştı.

Kardinallerin bile ücret ödediğini söyleyen kaynaklar, İtalya’nın bu konularda hassas olduğunu vurguladı. Kaynaklar, 2011’den itibaren eski Başbakan Mario Monti’nin gazetecilerin uçakta parasının ödenmeyeceğine dair bir kural getirdiğini de hatırlattı.

Gökhan Korkmaz

Gökhan Korkmaz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.251 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım