SosyalKafa

“Sosyal Medya ve Azınlıklar” projesi kapsamında bir atölye daha

Sosyal medya ve azınlıklar, social media icon

“Sosyal Medya ve Azınlıklar” projesi kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarına bir yenisi eklendi. İkincisi gerçekleştirilecek olan atölyede bu kez “Sosyal medya ve geleneksel medyada gazetecilik” ve “Etkin sosyal medya kullanımı” başlıkları  irdelenecek. 

Sosyal medya ve azınlıklar, social media icon

Azınlıklar için eşit yurttaşlık hedefinden hareketle, sosyal medyada ifade özgürlüğünü teşvik etmek, demokratik süreçlere katılım konusunda sosyal medyanın rolünü vurgulamak üzere gerçekleştirilen “Sosyal Medya ve Azınlıklar” projesi çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda 20 Nisan Perşembe günü yeni bir atölye çalışması düzenlenecek.

Atölyenin konuşmacıları, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi gazeteci Soli Özel ve Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erkan Saka olacak.

Geleneksel medya, sosyal medya ve gazetecilik konuşulacak

Atölye çalışmasında “Sosyal medya geleneksel medyanın yerini alıyor mu? Gazetecilik dönüşüyor mu? Sosyal medya ile geleneksel medyanın benzerlikleri ve farkları neler? Etkin sosyal medya kullanımı nasıl olur ve kullanımın önemi ifade özgürlüğü kapsamında nasıl değerlendirilir?” gibi soruların yanıtı aranacak.

Konuşmacılardan Soli Özel “Geleneksel medya, sosyal medya ve gazetecilik” üzerine,  Erkan Saka ise “Etkin sosyal medya kullanımı için çevirimiçi araçlar” üzerine bir sunum gerçekleştirecek.

Etkinlik, Hrant Dink Vakfı’nın yeni binasında düzenelenecek.  Adrese buradan ulaşabilirsiniz.

Ne konuşulmuştu?

Leyla Alaton ve Erkan Saka ile 2 Nisan’da gerçekleştirilen ilk atölyede “Sosyal medya kullanımı, azınlık olmak ve verimliliği artırmak üzere temel internet kullanımı” konuşulmuştu. Proje kapsamında gerçekleştirilen ilk atölyeyle ilgili habere Rum Vakıfları Derneği’nin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

  • “Sosyal Medya ve Azınlıklar” projesiyle ilgili Agos Gazetesi’nde çıkan kapsamlı haberi buradan okuyabilirsiniz.
  • “Sosyal Medya ve Azınlıklar” projesiyle ilgili detaylı bilgi için resmi web sitesi ise şöyle: www.socialmediandminorities.org

Serhatcan Yurdam

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Serhatcan Yurdam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım