SosyalKafa

6 Eylül: Dağlıca, Milli Maç, 400 Vekil, Hürriyet Baskını

3

6 Eylül 2015, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Hollanda maçını izlemeye ölen bir askerin oğlu ile gitti. Maç devam ederken Dağlıca’da askerlerin öldüğü haberleri gelmeye başladı. Davutoğlu’nun şehit çocuğuyla maç izlemesi ve ölüm haberleri yayılırken gol heyecanı tartışıldığı sırada ANF NEWS’in Dağlıca’daki ölüm haberlerini saat 18.03’de duyurduğu fark edildi. ANF, çatışmanın 15.00’te başlamış olduğunu yazıyordu. Davutoğlu’nun olanlara rağmen maçtaki sevinci sosyal medyada tepki çekti. 

IMG_1827

2

4

 

7

1

6

Maçın bitimine yakın, ana akım medya Dağlıca’daki durumu haber yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise AHaber’e canlı yayına çıktı ve 400 milletvekili talebiyle ilgili açıklamalar yaptı. Bu açıklamayı Hürriyet Gazetesi Twitter’dan duyurdu.

IMG_1823

Erdoğan’ın açıklaması Twitter’da tartışmalara sebep olurken Hürriyet tweet’i sildi. Kısa bir süre sonra AKP’li bir grubun Hürriyet Gazetesi önünde tekbir sesleriyle taşlı saldırı gerçekleştirmeye başladığı öğrenildi. Saldırının nedeni gazetenin Erdoğan’ın sözlerini “çarpıtmasıydı”. Gruptan biri, saldırıyı Periscope çekimiyle yayınladı.

 

5

8

9

 

Saat 02.00’a kadar bina önünden ayrılmayan grupla ilgili AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdurrahim Boynukalın: “Dağlıca meselesi ve bu konudaki hassasiyet tavan yapmışken, insanların hassasiyeti en üst düzeydeyken, 400 vekille alakalı, Anayasa’da bir değişime gidilemediğiyle alakalı özellikle Doğan medyası ve paralel yapının medyası tarafından ‘400 vekil olsaydı Dağlıca meselesi olmazdı’ gibi bir şeye dönüştürüldü. 8 Haziran’dan beri bu yalanları bolca görüyoruz.” açıklamasını yaptı.

 

 

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım