SosyalKafa

Slack ile “Ekip içi iletişim”

s-4c89253000ddefe9866b2cdbe46d2ae4dede9bdb

Iletişim bu kadar dijital bir hal almışken “Slack”ten bahsetmemek biz dijital yerliler için giderek utanç verici bir hal alacaktır.

Aslında en basit haliyle “Slack” sosyal hayatınızdaki farklı çevreler için çeşitli sohbet odaları oluşturarak size bu gruplarla gerçek zamanlı olarak mesajlaşabilme imkanı sağlıyor.

Ilk bakışta karmaşık gözükmesine rağmen işleyişi çok basit olan uygulama, konuşmaları otomatik olarak arşivleme ve dosya transferi gibi özelliklere sahip olmakla beraber ekibinizle genel veya özel bir şekilde iletişime geçebilmenize de imkan sağlıyor.

Siteye giriş yaptığınızda gözünüze çarpacak olan ilk şey “Create a new team” yani yeni takım oluştur ifadesi olacaktır. Bu ifadenin yanındaki kutucuğa takımınıza verdiğiniz ismi yazarak yazıya tıkladıktan sonra uygulama size takım isminizin bulunduğu bir URL verecek ve sizi grubun admini kabul edecektir. Bundan sonra takım üyelerini davet etmek ise size düşüyor.

Bana kalırsa “Slack”i “Glip”, “HipChat” ve “Tribecube” gibi diğer alternatiflerinden ayıran en basit ve etkili özellik şüphesiz ki dizaynının gerçekten çekici olmasıdır. Gerek yazı tipleri, gerekse kullanılan renkler ve görseller olsun “Slack” rakiplerine göre kendini farklı bir noktaya koymayı başarmış durumda ve ofislerdeki popüleritesini git gide arttıracağa benziyor.

Ali Mert Gürbüz

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ali Mert Gürbüz

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım