SosyalKafa

Yatırıma doymayan Palantir’in değeri 20 milyar doları geçti

Palantir-big-data

Büyük veri analitiği Palantir.com‘un Aralık ayı başında aldığı yatırımın bu yılki son yatırım olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. Palantir, Temmuz ayında başlayan yatırım toplama sürecine yeni bir tur daha ekleyerek 200 milyon dolar daha yatırım altı.

Dünyanı en değerli veri analitiği girişimi olarak tanımlayabileceğimiz Palantir, Temmuz ayından bu yana 450 milyon dolarla başlayan yatırım turları ekliyor. Son olarak Aralık ayında 129 milyon dolar yatırm alan girişim, güncellenen SEC dokümanlarına göre bu turu 880 milyon dolarla kapattı.

Palantir

Palantir’in son yıllarda aldığı yatırımlar

2014 yılında 15 milyar dolar değerlemeyle yatırım alan Palantir’in değeri bu son turla beraber 20,33 milyar dolara yüksemiş oldu. Böylece Uber, Xiaomi ve Airbnb gibi girişimlerin peşini bırakmayacağını da göstermiş oldu.

Özellikle Amerikan devlet kurumlarına iş yapması bakımından stratejik önem taşıyan Palantir, CIA, NSA ve FBI gibi en önemli kurumlara hizmet veriyor.

Palo Alto merkezli girişimin elbette borsaya açılma ihtimali akla geliyor. Ancak kurucularından Alex Karp’ın geçmişte bu konuda çok istekli olmadığı da ifade ediliyor ki bunun nedeni pekala Palantir’in stratejik konumu olabilir.

 

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım