SosyalKafa

Füsun S. Nebil: “Siber saldırılar siteleri çökertti, peki bankalardan işlem yapmak güvenli mi?”

Siber saldırılar siteleri çökertti, peki bankalardan işlem yapmak güvenli mi?

T24 by Füsun Sarp Nebil

fusun-sarp-nebil_391965819

Anonymous 5 gün önce dediği gibi bir şey oldu ve bugün bankalara saldırıldı[1].  Saat 16:00 sonrasında bankalara, 11:00 itibariyle de Turkiye.gov.tr ve Ulaştırma Bakanlığa sitelerine erişim ancak, yurtdışına olan bağlantılar kesilince sağlanabilir hale geldi. Ancak sitelere erişim hala zorlanıyor. Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İşbankası yanında Noterler Birliğinin, Ulaştırma Bakanlığı başta çeşitli devlet sitelerinin de çöktüğü görülüyor.

Noter Bilgi Sistemindeki sorunun saldırı mı, yoksa bir arıza mı olduğu bilinmiyor. Noter Bilgi Sistemi kapalı bir sistem. Sabah 11 itibariyle meydana gelen olayın sonrasında, Türkiye genelindeki tüm noterlerde araç alım-satımları durdu.

Daha önce mesai saatlerinde düzenlenen saldırılar bu sefer mesai saati bitimine denk geldi ya da sıkıntı çekildiği nokta bu oldu. Henüz büyüklüğü konusunda bir bilgi veremiyoruz ama bankaların, devlet sitelerinin de saldırı altında olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü sitelere erişimde zaman zaman sıkıntı var ve hatta bazen ulaşılamaz oluyor.

Yazının devamı burada

Müge Demirel

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Müge Demirel

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım