SosyalKafa

Güvenlik Zafiyetleriyle Boğuşan STEAM’den Rahatlatan Açıklama

1172519_620x410

Oyunların online platformlarda oynanmasını sağlayan Steam‘de geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar hesap sayfalarına girdiğinde başka bir kullanıcının hesabını görüntülemeye başladı. Bu hesapta, başka kullanıcıların e-posta adresleri, yaptığı tüm satın alma işlemlerinin listesi ve kredi kartlarının son 4 hanesi gibi rakamlar gözlenebildi. Hatta bazı hesapların dili istem dışı olarak değişti.

Pek çok kullanıcıyı oldukça korkutan bu hatanın sebebinin bir hack ihtimali olması üzerine, kendi hesaplarına da erişemeyen kullanıcılarda panik havası hakim oldu. Kişisel olarak benim de maruz kaldığım bu mağduriyet sonrasında hemen bankamı arayarak kredi kartımı online işlemlere kapatmamla son buldu. Kimi kullanıcılar ise Steam hesaplarına bağlı kredi kartlarını kapattı.

Steam ortaya çıkan açığın ardından hemen Steam mağazasını kapattı. Tam da yılbaşı sebebiyle indirimde olan Steam’in bu gelen saldırı sonrasında bir ciro kaybı yaşadığı da aşikar. Çünkü tam 4 saat boyunca hiçbir kullanıcı ne bir oyun satın alma ne de bir oyun içi satın alma işlemi gerçekleştirememiş oldu. Kullanıcılarda yaşanan panik havası, o esnada sunucularda oyun oynayan oyuncular arasında da sesli ve yazılı olarak konuşuldu.

Valve yaptığı açıklamayla birlikte ise Steam’in bir hack olayına maruz kalmadığını, kredi kartı bilgileri ve telefon numaralarının yasa gereği zaten sansürlü ve kullanıcılara açıkça gözükmeyen şekilde görüntülendiğini elde etti. Ancak daha önce yapılan satın alma işlemleri, e-posta adresleri gibi açık bilgilerin görüntülenmesine de mani olamadı. Steam Store yapılan 4-5 saatlik çalışmanın ardından tekrar açıldı ve kullanıcılar tekrar kendi profillerini görüntülemeye başlayabildi. Steam geçtiğimiz günlerde de güvenlik açıklarıyla mücadele etmişti.

Cenk Aygün

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım