SosyalKafa

Facebook Hesabı Ferhat Tunç’tan Alındı

Ferhat Tunç; Kürtçe, Türkçe ve Ermenice dillerinde 12 eserin yer aldığı son albümü Kobani’yi Facebook’ta Ferhat Tunç Fan sayfasına yüklenmişti. Albümün tanıtım videosunun da yayınlandığı sayfaya gelen şikayetler üzerine sayfa yönetimi Tunç’tan alındı.

12622097_10153199342327587_7159911518612161347_o

bianet’e konuşan Tunç, videoyu paylaştıklarından sonra çok fazla hakaret ve tehdide maruz kaldıklarını söylüyor. “Hesabımızın Facebook tarafından engellendiğini düşünüyoruz, hackerlar olsaydı farklı paylaşımlar olurdu” dedi ve sayfanın yeniden kendilerine devredilmesini istedi.

Tunç: “Bu şekilde bizim iletişim kanalımızı elimizden alıyorlar. Sayfaya Kobani albümü teaserının yayınlanmasından sonra, şikayet saldırıları oldu. Bu durum Kobani ismine karşı yapılmış bir saldırıdır. Facebook’un böylesi ırkçı bir saldırıya alet olması çok üzücü. Bizim albümümüz Kültür Bakanlığı bandrolüyle çıkan bir albüm. Facebook’un sayfa yönetimini bize iade etmesini istiyoruz” dedi. Ayrıca Tunç, Facebook ile iletişime geçtiklerini ancak kendilerine bir geri dönüşün olmadığını belirtti.

Sayfada albüm şu açıklama ile tanıtılıyor:

“Sanatçı Ferhat Tunç’un ‘KOBANİ’ adını taşıyan ve 12 eserden oluşan yeni Albümü 12 Şubat tarihinde Türkiye’deki dinleyici ile buluşmuş olacak. Albümün Prodüksiyonunu üstlenen ve merkezi Norveç’te bulunan KKV şirketi, tanıtım için yoğun bir kampanya hazırlığında. İlk önce Türkiye’de sanatçının kendi adına kurduğu ROYEM MÜZİK etiketiyle çıkacak olan Albüm, daha sonra 19 Şubat tarihi itibarıyla İsveç, Norveç ve Danimarka’daki müzik reyonlarında yerini alacak.Almanya, Hollanda ve Fransa’da ise 4 Mart tarihi itibarıyla müzik marketlerde yerini alacak. ROYEM MÜZİK”

Ceren Ataş

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım