SosyalKafa

Twitter sohbet uygulaması mı yapıyor?

Mikroblog servisi Twitter, Messenger veya WhatsApp’a rakip olacak yeni bir sohbet uygulaması mı yapıyor olabilir mi? Şirketten sızan bilgiler çok ilginç.

Twitter sohbet uygulaması mı yapıyor?

Trump’ın, “çok küçük bir şirket” olarak tanımlayıp Teknoloji patronları toplantısına davet etmediği Twitter, büyümek için farklı denemeler yapıyor ama sonuç alacak gibi görünmüyor.

Video paylaşım servisi konusunda elindeki güçlü koz olan Vine’ı yanlış kararlarla gözden düşürüp kapatmak zorunda kalan Twitter’ın bu sırada, WhatsApp’a rakip bir mesajlaşma uygulaması geliştirmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Hindistan’da geliştirilen özel Twitter uygulaması

Twitter’ın kullanıcıları arasında özel mesaj alıp göndermeyi mümkün kılan DM (Direct Message) özelliğini, ayrı bir mesajlaşma uygulamasına dönüştürmek isteyen Twitter’ın, bu planda başarılı olamadığı ve geliştirme çabalarından vazgeçtiği de şirketten sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Twitter’ın Hindistan Bengaluru’daki yazılım ofisi tarafından yürütülen projeden neden vazgeçildiği ise net olarak bilinmiyor. Kullanıcı testlerinden, çoğunlukla olumsuz geri dönüşler alındığını görünce, keskin ve radikal kararları ile tanınan Jack Dorsey’in projeyi ani bir kararla durdurduğu söyleniyor.

Dorsey’in bu mesajlaşma uygulamasını tam anlamıyla bir mesajlaşma uygulaması olarak değil, Reddit veya Slack gibi, içinde haberlerin ve tartışma gruplarının da yer aldığı farklı bir formata oturtmak istediği söyleniyor.

Ancak, Vine örneğinde olduğu gibi, Twitter bunu da başaramamışgörünüyor.

Dünya çapında bu kadar büyük etkiye sahip olup da belini doğrultamayan bir şirket olarak Twitter’ın önümüzdeki dönemde, üniversitelerin işletme bölümlerinde, başarısızlık ve basiretsiz şirket yönetimi örneği olarak okutulmasına kesin gözüyle bakabiliriz.

Kaynak

Gizem Keskin

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.246 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım