SosyalKafa

Veli Gederet Yazdı: Bir Hindistan Gezisi (Bölüm 1)

Çocukluktan beri hayalimdi Hindistan’a gitmek. Niyetim 35 yaşıma geldiğinde Hindistan’a gidebilmekti.

 

Ancak 50 yaşında gidebildim. Bir arkadaşla gittik 2 hafta kadar kaldık. Renklerin, kültürlerin, dinlerin ve dillerin içice geçtiği bir dünya. Çok insanla konuştuk, dertleştik zaman zaman eğlendik. İyi ki gitmişim.

 

Alıştığımız bütün formların farklı bir şekilde üretildiği ve yapılandırıldığı bir yer. Yemekleri farklı, insanları çok sıcakkanlı, mütevazi iletişime açık ve mutlu olmayı biliyorlar. Türkiye’de çoğu insanın kafasında şu sorular var. Hindistan pis mi? Sokak lezzetlerini tattınız mı? İneklere tapıyorlar mı? Kast sistemi var mı? Hırsızlık var mı?

 

Tabi ki Türkiye’nin 4 katı büyüklüğünde nüfus olarak neredeyse 20 kat büyüklüğünde bir ülkeyi 2 haftada anlamak imkansız. İlk olarak uçakla Yeni Delhi’ye indik oradan metroyla Eski Delhi Bölgesine gittik. Sabahın beşi ortalık mahşeri bir kalabalık, tuktuk‘cular, rikşa sürenler, açıkta yemek satanlar korna sesleri rengarenk kıyafetler  ufaktan bir şok yaşadık. Pahar Ganj bölgesi diye bilinen bu mevkide oldukça çok otel var, hemen bir tuk tuk kiraladık bir nevi Türkiye’deki üç tekerleklinin aynısı. Önce rezervasyon yaptığımız otele gittik beğenmedik, yürüyerek başka bir otel bulduk o gün ve diğer gün saat 10’a kadar 4000 rupiye anlaştık yaklaşık Türk parasıyla 1000 lira. Otel fena değildi, biraz dinlendik sonra sokağa fırladık o renklerin kalabalığın içine okula giden farklı forma renginde öğrenciler, seyyar satıcılar onlar ne satıyor muz var Hindistan cevizi var şeker kamışı suyu sıkan ilkel makinalar var, sigara buraya göre biraz pahalı. Oraya özgü orada Biri denilen sadece tütün yaprağına sarılmış sigara çeşidi var paketi 5 lira içerken sönüyordu zaman zaman hemen ondan aldım.

Ardından oranın sim kartından çıkardık Jeen diye biriyle tanıştık kökeni Nepal tarafından biraz çinliye’de benziyor. Kahvaltıya bi yere götürdü. Pirinçli baharatlı bir yiyecek seçtim arkadaşım yiyemedi çok lezzetli değildi ama ben bitirdim.

 

Bizi bir seyahat bürosuna götürdü Hindistan içi 3 günlük bir tur anlaşamadık, tuk tukuyla Eski Delhi’nin gezilecek yerlerine doğru yola çıktık.

İlk günün devamı bir sonraki yazıda

Sonraki yazının özeti Kızıl kale neresi? Yolda tuk tukçularla ne konuştuk,peşimize kim takıldı merakla bekleyin pek yakında!

 

 

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım