SosyalKafa

Deniz Atilla Öcal yazdı: “Playstation Showcase”

Announcement of Playstation

Playstation 3’ten sonra yeterince ilgi toplayamayan oyun konsolu, henüz geçtiğimiz gün paylaştığı oyun vitrinleri videosunda 2023 ile 2024 yıllarında etki yaratabilecek bir ilgi toplayabildi. Getirdikleri yeni oyun duyuruları oyun severlerin epey dikkatini çekerken bir yandan da fiyatlandırması düşünüldüğünde Türkiye’deki gençlerin cebini ağrıtacak bir görsel çıkması epey muhtemel.

1994 yılında evlerimize giren Playstation, her zaman çocukların favori oyun konsolu olmuştur. Playstation 1’den hemen sonra, 2000 yılında çıkan Playstation 2’yle beraber ilgisi kat ve kat artmıştır. Her çocuk evindeki konsolden oyun oynamaya başlamış ve bu ilgi bitecek gibi gözükmemeye başlamıştır.

2006 yılında Playstation 3’ün çıkmasından sonra ilgi neredeyse tavan yapmıştır. Dünyanın dört bir yanında PS3 dolu olan kafeler açılmış, oyun severler bu kafelere akın etmiştir. Bu ilgi neredeyse 2015’e kadar devam etmiştir, ta ki Playstation 4 çıkana dek.

Aslına bakılırsa Playstation 4 çıkmış olmasına rağmen her yerde Playstation 3 oynanıyordu. Fakat Playstation 3’ün üretimi 2017’de dondurulmuş ve birçok oyun firması Playstation 3 yerine Playstation 4’e özel üretim yapmaya başlamıştı. Bu hadiseden sonra Playstation severler her zaman giderek konsolları bırakmaya başladı ve günümüze kadar neredeyse bu konsolları unutma noktasına geldi.

Peki ya nasıl Playstation bu büyük ilgiyi kaybetti?

Playstation Fiyatlandırması

Ülkemizdeki ekonomik dalgalanmalarının ardından Playstation her zaman diliminde zamlandı ve günümüzdeki fiyatlandırmaya ulaştı. Bugünlerde yeni çıkan Playstation konsolunu satın almak neredeyse 15,000- 18,000 Türk lirası arasında seyrediyor. Bu fiyatlara bakılarak bir yatırım yapmak neredeyse çok zor bir hale gelmiş, birçok oyun konsolu hayranı zevklerinden mahrum kalmıştır.

Playstation Showcase neyi amaçlıyor?

Ülkemizde de ses getiren bu planın amacı, yüksek fiyatlandırılmaya bakılmadan eski Playstationlar gibi bu konsolden keyif alınabilmesi. Malum fiyatlandırmalardan sonra insanlar bu paraya karşılık alınabilecek zevk, heyecan ve keyfin yeterli olamadığını düşünerek Playstation 5 almıyor. Playstation ise bu durumda yeni bir pencere açıyor ve şu cümlelerin altını çiziyor, fiyatlandırmadan bağımsız olarak bu konsol size eski oyun zevklerini ve konsol keyfini yaşatmak konusunda garanti veriyor.

Oyun severlerin sevdiği birçok yeni oyun duyuruldu, bunlardan bazıları; Spider-Man 2, Metal Gear 3 Remake, Assasin’s Creed Mirage ve Resident Evil 4 VR MODE.

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım