SosyalKafa

Aycan Hançer yazdı: THE LAST OF US (Oyunu)

 

The Last Of Us, 14 Haziran 2013’te çıkan bir video oyunudur. Naughty Dog tarafından geliştirilen ve Sony Computer Entertainment tarafından sadece Playstation 3 için yayımlanan aksiyon ve korku oyunudur.

 

 

Oyunun çıkması ile satış rekorlarını kırması çok kısa süre içinde gerçekleşmiştir. İlk hafta 1.3 milyonun üzerinde satış rakamı elde ederken 14 ay içerisinde 8 milyondan fazla satarak en çok satan Playstation 3 oyunlarından biri olmuştur. Özellikle oyun yayınları ve eleştirmenler tarafından Yılın Oyunu ve çeşitli ödüller alması ile kendinden sıkça bahsettirmiştir. Oyunun daha sonra Playstation 4 için uyarlanıp Temmuz 2014’te ve Playstation 5 için ise Eylül 2022 tarihlerinde tekrardan satışa çıkarılması bu oyunun ne kadar çok sevildiğini gösteriyor, daha sonrasında Aralık 2016’da devam oyunu olan The Last Of Us Part II duyuruldu ve 19 Haziran 2020 yılında sevenleri ile kavuştu.

 

Oyun tüm dünyada merak uyandırmıştı ve bu kadar popülerleşmesinin ardından sadece oyun olarak ta kalmadı. The Last Of Us dizisinin çıkması ile tekrardan yeni rekorlara imza attı. Dizi 2 sezondan oluşmaktadır aynı oyunda olduğu gibi iki part halinde ilerlemektedir. 15 Ocak 2023 tarihinde ilk bölümü yayınlanmıştır. Türkiye’de BluTV platformunda gösterime girerken dizi ilk bölümünde HBO Max’ta 4.7 milyon seyirciye ulaştı ve The Last Of Us, House Of The Dragon’un ardından HBO’nun 2010 yılından bu yana en büyük açılışını gerçekleştiren dizi olmuştur.

 

 

 

The Last Of Us, konusuna değinmeden olmaz kısa da olsa bir fikir paylaşımı yapmak gerekir. Başrollerimiz Joel ve Ellie olarak iki karakterden oluşuyor. Modern uygarlığın yok edilmesinin ardından 20 sene sonrasında geçiyor. Tüm insanlığı yok eden salgının tek çaresi Ellie olarak görülüyor. Joel ise Ellie’yi kurtarmak üzere tutulan birisidir bu süre zarfında Joel ve Ellie amansız zorlu bir dünyada hayatta kalmak zorundadır. Joel onu bilim insanlarına teslim edip etmemek konusunda karar vermesi gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Erkan Saka

Academic; Blogger; Metalhead; BJK Fan; @SosyalKafa Coordinator

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.245 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım