SosyalKafa

Bit.ly önce yasaklandı, sonra erişime açıldı

bi.tly'ye erişim engellendiTürkiyeli internet kullanıcıları saat 16 civarı bir web sitesinin daha engellediğine tanık oldu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), URL  kısaltma servisi bit.ly‘a erişimi engelledi. Siteyi ziyaret eden kullanıcılar, erişim engeliyle ilgili TİB’in hukuki açıklamasıyla karşılaştı.

O açıklamada “5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (bit.ly) hakkındaki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın 17/04/2015 tarih ve 490.05.01.2015.-118889 sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından idari tedbir uygulanmaktadır” ifadeleri yer alıyordu.

Site erişime açıldı

İçerik barındırmayan bir link kısaltma servisi olmasına rağmen bit.ly’ın yasaklanması akıllarda soru işareti bıraktı. Sosyal medyada ve haber platformlarında konuyla ilgili tartışmalar sürerken, 17.15 civarı siteye erişim engelinin kaldırıldığı haberi geldi. TİB, Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada erişim engelleme kararının “teknik hata” sebebiyle alındığını belirtti.

 

Kaynak: Mynet, Hürriyet

Serhatcan Yurdam

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Serhatcan Yurdam

Sosyal Medya Hesaplarımız

İçeriklerimize e-posta ile abone olabilirsiniz

Bu bloga abone olmak ve e-posta ile bildirimler almak için e-posta adresinizi girin.

Diğer 2.248 aboneye katılın

Sosyal Kafa 6. Sezon Tanıtım